A közelmúltban életbe lépett újabb szankciók nyomán már több bírságot kiszabtak a hatóságok a taxis szolgáltatást nyújtók szabálysértései miatt.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az M1 csatornán arról beszélt: a közelmúltban két jogszabály jelent meg a személyszállítási tevékenységgel kapcsolatban a magyar jogszabályokat semmibe vevők ellen. A gépjárművével jogosulatlanul személyszállítási tevékenységet végzőket érintő szigorítás nyomán sok tucat bírságot szabtak ki a hatóságok, és a gépjármű kivonására a forgalomból is volt példa. 

Emellett jogosulatlan diszpécsertevékenység végzése miatt a fővárosi kormányhivatal a múlt héten 300 ezer forint bírsággal sújtott egy amszterdami székhelyű vállalkozást, felszólítva arra, hogy jogtalanul végzett tevékenységét szüntesse be – fejtette ki az NFM államtitkára.

Február 19-én lépett hatályba a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely lehetővé teszi a rendszám helyszíni elvételét azoktól, akik személytaxi-szolgáltatást nyújtanak tevékenységi engedély nélkül. Emellett március 11-től újabb szankciók léptek életbe az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében. (MTI)