Szeptember 23–29. között első ízben indít Sörgasztronómiai Hetet a Sör mi több. Kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal egy étlapra, kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt.

Nemzetközi színtéren nem új keletű a megközelítés, miszerint a legtöbb ételnek remek kísérője lehet egy megfelelően választott sör. A világ vezető éttermei New York-ban, Londonban vagy Koppenhágában önálló sör–étel párosításokat ajánlanak, gyakorta képzett sörsommelier-k segítségével.

A Sör mi több Sörgasztronómiai Hete keretében kilenc budapesti étterem különböző menüje lesz elérhető, amely kifejezetten arra szolgál, hogy új, izgalmas íz-élményeket adjon a vendégeknek. „Ezeken az éttermeken keresztül szeretnénk lehetőséget nyújtani a gasztronómiai párosításokra nyitottaknak, hogy új, különleges ízélményekkel találkozzanak” – mondta Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára.

A sörgasztronómiai menü minden étterem saját profiljához igazodik, melyet a helyi séf állított össze, egy előétel, egy főétel és egy desszert kombinációjával. Így a Sörgasztronómiai Hét keretében 27 féle étel, 19 különböző sörrel társítva kerül az asztalra. „Örömmel tapasztaltuk, hogy az éttermek milyen kreativitással és lelkesedéssel fogtak hozzá a menük összeállításához. Sokat kóstoltak és olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd a nem sörös közönség figyelmét is” – nyilatkozta Vásárhelyi István, sörgasztronómus.

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:

  • 400 – 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
  • Ankert – 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
  • Borssó Bisztró – 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.
  • Cactus Juice – 1061 Budapest, Jókai tér 5.
  • Café Vian – 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15
  • Meat Butique – 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.
  • Up & Down – 1052 Budapest. Molnár utca 6.
  • Seasons – 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.
  • Stex – 1085 Budapest, József krt. 55–57.

Helyszínek, menük és minden információ a programról: itt található.