A világ egyik leghatékonyabb páncélozott gyalogsági harcjárművét, a BMP-3-at szívesen vásárolná meg Irak és Szaúd-Arábia is. Előbbi ország 500-at rendelt belőle, míg az utóbbi 950-et vásárolna.

Néhány hét alatt komoly megrendelést kapott az orosz Kurganmaszavod majdnem 1500 BMP-3 gyártására két arab országból. Irakon és Szaúd-Arábián kívül Marokkó negyvenet venne, és jelentkezett Mianmar is. A megrendelést nyugtázták, de a szerződést később írják alá, mivel a gyár az orosz piacra is termel. A hazai védelmi minisztérium 2017 végéig kétszázat rendelt, így ütemezési problémákkal küzdenek a gyártók.

A tervek szerint 2016 elején bővítik a gyártósorokat, hogy minden ügyfelet időben ki tudjanak szolgálni. A BMP-3-ból Oroszországban 1987 óta legalább ötszázat állítottak csatasorba, de vásárolt belőlük az Egyesült Arab Emirátusok, Kuvait, Algéria, Venezuela és Azerbajdzsán is.

A 18 tonnás monstrumok óránkénti 70 kilométeres sebességgel is tudnak haladni, a 3-7 fős személyzetet nagy tűzerejű fegyverzettel látták el.