Együtt könnyebb. A hazai foglalkoztatás jelenlegi kihívásaihoz mielőbbi társadalmi összefogásra, szemléletváltásra van szükség. Az Európai Unió gyakorlatát követve, Magyarországon is a versenyképes, vonzó, befogadó munkahelyi kultúrák kialakításának eszközeként vezettük be a Diversity Chartert, a Sokszínűségi Egyezményt – mondta Németh Judit, az mtd Tanácsadói Közösség ügyvezetője a KamaraOnline-nak.

Franciaországhoz képest több mint egy évtizedes lemaradásban van Magyarország – legalábbis a Diversity Charter, a Sokszínűségi Egyezmény tekintetében. A franciák 2004 októberében indították el a Diversity Charter „mozgalmat”. A korábbi évek során az alábbi országok alapították meg önálló, az ország foglalkoztatási sajátosságaira reagáló nemzeti Charterüket: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Spanyolország és Svédország. Francai kezdeményezésre mára megalakult a szakmai tapasztalatcserét célzó EU Platform is, amelyen hazánk is képviseli magát.

Itthon az mtd Tanácsadói Közösség jóvoltából idén kezdődött a felzárkózás, noha a cég már 2008 óta foglalkozik a kérdéssel. 2013-ban megalapították az mtd Tanácsadói és Vállalati Közösség Egyesületet, amely non-profit és for-profit feladatokat egyaránt ellát.

A munkahelyi diszkrimináció ellen

A Sokszínűségi Egyezmény az első olyan írásos dokumentum, amelyik az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében.

Magyarországon is ugyanaz a célkitűzés, mint a többi uniós államban: a vállalatok vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, és inspiráció a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására.

Az első lépések és a szervező munka után idén május 28-án már negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon az Esélykonferenciát, amely egyben az Egyezmény aláírási ünnepe is lett. Már több mint negyven vállalat és szervezet csatlakozott, a Magyarországon működő multiktól kezdve a kisvállalkozásig. Németh Judit azt mondja: külön figyelnek arra, hogy kkv-k is a tagok között legyenek, mert ami ma már egy multinak természetes működési forma, azt egyre több kkv-nak szintén el kell sajátítania. Természetesen nem csak szóban, mert abban a többség elég jó és magabiztos, hanem a mindennapi munka során is.

Köztestületként elsőként a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara írta alá az Egyezményt, azóta egy másik kamara, a Győr-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott.

Minden vállalkozás csatlakozhat

A Sokszínűségi Egyezményt bármilyen típusú és méretű cég aláírhatja, az első lépés maga az elköteleződés. Vagyis az adott vállalat vezetői meghatározzák az üzleti stratégiával harmonizáló esélyegyenlőségi témákat, kidolgozzák a stratégiát, és az érintettek bevonásával tevékenykednek a hátrányok lefaragásán.

Az Egyezmény aláíróinak különböző programokat, tréningeket kínál az mtd, biztosítja a cégeknek, szervezeteknek a bemutatkozási lehetőséget, a tapasztalatcserét. Németh Judit szerint a folyamatban nagy szerepet játszhat a kormány. A Nemzetgazdasági Minisztériummal folyamatosan tárgyalnak, biztosak benne, hogy megvan a fogadókészség. A felelős foglalkoztatás ugyanis nemcsak vállalati, hanem állami érdek is. Az ügyvezető jó példaként említi Angela Merkel kancellárt, aki Németországban személyesen állt az ügy népszerűsítése mellé.

Az Egyezmény aláíróinak három különböző csomagot kínál az mtd, az alapcsomagtól az elkötelezetten át az úgynevezett nagyköveti szintig. Az alapcsomag 49 fő foglalkoztatottig díjmentes, míg a nagyköveti a 250 főnél többet foglalkoztató vállalatoknak is csak évi 110 ezer forintba kerül. Ezért az összegért egy sor külön szolgáltatást kapnak, például segítséget az esélyegyenlőségi stratégia elkészítéséhez, részvételi lehetőséget a szakmai workshopokon, képzéseken, bemutatkozási lehetőséget a szakmai rendezvényeken.

A francia példa

Franciaországban a Chartert tavaly már 3200 cég és szervezet írta alá (76 százalék a kkv szektorból), a cégeknél dolgozók száma meghaladta a 4 milliót. Hogy tíz év múlva hol tart majd Magyarország? Németh Judit azt mondja, jó lenne persze hasonló számmal büszkélkedni, de a cél az, hogy egy évtizeddel később sokkal előrébb tartsunk a gondolkodásban. Ha a csatlakozók között sok kis és középvállalkozást találunk majd, az igazán nagy eredmény lesz.

Bővebb információ és csatlakozás a kezdeményezéshez: www. sokszinusegiegyezmeny.hu.

Szerdahelyi Csaba

A fotón Tóth Mónika (Sodexo Kft.) és Németh Judit.