Az autószervizekben és az alkatrész kereskedőknek csak szeptember végétől kötelező az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépet használni. A NAV az elmúlt másfél évben négyezer alkalommal ellenőrizte ezeket a vállalkozásokat, és nem kevés szabálytalanságot és adóhiányt tárt fel.

Az elmúlt másfél évben négyezernél többször ellenőrizte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a szervizeket, valamint az autó- és motoralkatrész-kereskedőket. Az érintetteknél csaknem kilencmilliárd forint be nem fizetett adóra bukkantak a NAV revizorai, pénzügyőrei – írja a Magyar Idők. Az ellenőrzéseken több esetben bűncselekményre is fény derült.

Suller Attila, az adóhivatal sajtófőnöke elmondta: tavaly összesen nagyjából hatmilliárd forint be nem fizetett adóra bukkantak az érintetteknél, és az idei eljárásokban is fény derült megközelítőleg hárommilliárd forintnyi hiányra. A különféle adóügyi szabálytalanságok miatt mulasztási bírságról is több ügyben döntött a NAV, a kiszabott szankció túllépte a százmillió forintot. A lap szerint a viszonyokat átláthatóbbá teheti, hogy szeptember végétől a műhelyekben és az alkatrészboltokban is az adóhivatalhoz bekötött online pénztárgépnek kell működnie.