Míg a mobilról érkező szállásfoglalások aránya tavaly 17 százalékot tett ki az Utazok.hu felhasználói között, ez az arány idén 26 százalékra emelkedett.

A vártnál is magasabb, 50 százalékos emelkedésből következik, hogy már minden negyedik felhasználó mobilról intézi a szállásfoglalást. A legmagasabb növekedés a 25-34 éves korosztályban következett be, itt egy év alatt 85 százalékkal nőtt a mobilfoglalások aránya – olvasható a Turizmus Online-on.

Nemcsak a fiatalok, hanem a legidősebbek is egyre tudatosabban használják a mobilt és a tabletet, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 65 évnél idősebbek körében egy év alatt 140 százalékkal nőtt a mobilról érkező látogatók száma és 44 százalékkal többen használtak tabletet” – ismertette a kutatás eredményeit Szennay András, az Utazok.hu cégcsoport ügyvezető igazgatója.

Noha a 930 000 főt vizsgáló mintában volt több olyan korosztály, amely esetében a foglalási számban visszalépés történt egy év alatt, a költése minden vizsgált korcsoportnak nőtt.

Ez összhangban van a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataival, amelyekből kiderül, hogy összességében annak ellenére 7 százalékkal bővült a hazai turizmus tavaly, hogy a belföldi utazók száma csökkent.