Csak ezen a héten már közel ezer kárbejelentés érkezett a Groupamához a viharok okozta károk miatt, a szerdai felhőszakadás és az erős szél miatt pedig további több ezer bejelentésre számítanak a biztosítónál.

Május vége óta tart a viharos időszak, amely intenzív, gyakran munkaerő átcsoportosítással is járó munkát követel a biztosítótársaságoktól is. A Groupamához csak ezen a héten közel ezer kárbejelentés érkezett a viharok, esőzések, villámlások következtében. Az országra szerdán lecsapott nagy erejű vihar miatt újabb bejelentési hullámra számít a társaság. A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosító becslése szerint további 2-3 ezer kárbejelentés érkezik majd hozzájuk a szerdai extrém időjárás miatt.

A felhőszakadások, heves zivatarok, jégesők, illetve kialakult villámgócok által okozott károk területi eloszlásáról még nincsenek pontos információk, de látható, hogy az ország jelentős területén keletkeztek károk. A biztosító kárszakértői folyamatosan végzik a károk felmérését, a legutóbbi események szempontjából egyelőre kiemelten érintett területnek bizonyul Budapest és Komárom-Esztergom megye.