Közösen népszerűsítették a Székelyföld turisztikai látványosságait Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei Bukarestben a Romexpó nemzetközi turisztikai vásáron.

Az érdeklődők a húsvétra szóló turisztikai ajánlatokon kívül elsősorban a nemesi és vidéki turizmusról kérdezték a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársait – mondta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

 Sokan kértek információt a kovásznai gyógyturizmus lehetőségeiről, illetve a gasztronómiai rendezvényekre is kíváncsiak voltak. A standon a szállásajánlatok mellett a Háromszék hét csodáját és a Kovászna megyei kúriákat bemutató katalógusokat kínáltak, de a málnásfürdői, előpataki és sugásfürdői Benke forrás gyógyvizeit is meg lehetett kóstolni.

A három megye nyolc éve népszerűsíti Székelyföldet egységes turisztikai úti célként az ország legnagyobb idegenforgalmi vásárán – írja a Krónika.

„Ma már teljesen természetes, hogy a bukaresti turisták székelyföldi kínálatot keressenek – mondta Tamás Sándor.

A mentalitásváltás abban is érezhető, hogy a vásáron egyre kevésbé vannak városok, megyék külön standdal, gyakorivá vált, hogy olyan régiókat, kistérségeket népszerűsítenek, amelyek hagyományosan összetartoznak.