Az életbiztosítással rendelkező magyarok többsége már 26 és 45 éves kora között megkötötte biztosítását – derült ki a 4Life Direct Kft. kutatásából.

A felmérés alapján a válaszadók 45 százaléka rendelkezik életbiztosítással, közülük a legtöbben 26 és 45 éves koruk között kötötték meg az életbiztosítást – írja a Biztosítási Szemle.

Okként 36 százalékuk egy pénzügyi tanácsadóval történő megismerkedést jelölt meg, 27 százalékuk egyéb okokból döntött a biztosítás megkötése mellett: például hogy gondoskodjon a családtagjairól, de gyakori a házasság, az ingatlanvásárlás, gyermek és unoka születése, valamint a munka, a befektetési és nyugdíjtakarékossági célú életbiztosítás megkötése is. Az életbiztosítással rendelkező válaszadók többsége, – 45 százaléka – Budapesten él.

A megkérdezettek 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rendelkezett életbiztosítással, de már nincs neki. Ezek a válaszadók legtöbben (48 százalék) 26 és 35 éves koruk között kötöttek életbiztosítást. 32 százalékuk azért döntött a biztosítás megszüntetése mellett, mert túl drágának találta azt. A válaszadók több mint fele viszont egyéb okokból, például mert lejárt a biztosításuk, lakásvásárlási vagy egyéb takarékossági célból.

A válaszadók 43 százaléka nem rendelkezik életbiztosítással, közülük legtöbben (32 százalék) azt jelölték meg oknak, hogy túl drágának találják általában a biztosításokat. Az ilyen biztosítással nem rendelkező válaszadók 13 százaléka úgy gondolja, nincs szüksége életbiztosításra.

Érdekesség, hogy az életbiztosítással eleve nem rendelkező válaszadók több mint fele budapesti lakos, míg 22 százalékuk községekben él.

A pénzügyi szolgáltatásokat kínáló nemzetközi vállalat megbízásából a Trend International Kft. piackutató cég 2016 júniusában végzett felmérést az 50 és 70 év közötti, átlagos vagy annál magasabb jövedelmű lakosság körében.