Sikeres kötvényaukciót tartott a Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.; az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető társaság 7 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A kibocsátott kötvény 10 éves futamidejű, fix kamatozású, átlaghozama 4,8512 százalék.

A kötvénykibocsátás a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában történt. A kibocsátott kötvények az International Capital Market Association által publikált „Green Bond Principles” kritériumai alapján zöld kötvénynek minősülnek.

A bevont forrást a teljes céges infrastruktúrát érintő energiahatékonysági projektek finanszírozására fordítják, ideértve a bolthálózat ingatlanberuházásait, és az automata raktár, illetve irodaépületek fejlesztését.

A társaságnak ez az első kötvénykibocsátása, és egyelőre nem tervez újabbat; a mostani kötvénykibocsátással egy 10 éves programot valósítanak meg.

A vállalat korábban közölte, hogy az Euronics kiskereskedelmi árbevétele több mint 11 százalékkal, 71 milliárd forintra nőtt tavaly az előző évhez képest, ez a 64 szaküzletből álló országos üzlethálózat történetének eddigi legnagyobb forgalma.

(Forrás: MTI)