Modern főzési technológiákkal, és a legfrissebb újításokkal ismerkedhetnek meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium külképviseletein dolgozó szakácsok.

A Magyar Konyha Magazin szervezésében hétfőn kezdődött tréning. Az öt nap alatt öt neves magyar séf tart tematikus előadásokat és főzőbemutatót, idén a régiós konyhákra koncentrálva. A részt vevő szakácsok kérésére a desszerteknek külön napot szentelnek a programban.

A legfontosabb dolgok a fehér asztalnál dőlnek el, így kiemelten fontos, hogy a külképviseleteken a gasztronómia, a borkultúra és a hozzáértő emberek valódi segítséget jelentsenek a misszióvezetők számára. A gasztronómia és a vendéglátás politikai és gazdasági célokat is szolgál, egyben nagyon fontos országimázs-építő tényezők is – mondta Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára.

A szakácsképzésen a berlini, a hágai, a helsinki, a párizsi, a varsói, a madridi, a brüsszeli, a londoni, a New York-i, a strasbourgi, a berlini és az oslói képviselet szakácsai vehetnek részt. (MTI)