Nem sok idejük marad az új, hordozható pénztárgépek beszerzésére a taxisoknak. Az egyelőre egyetlen engedélyezett típust a tervek szerint novembertől vásárolhatják meg az érintettek.

Novembertől érhető el a hordozható Cashcube Mini pénztárgép – írja a Világgazdaság. Várkonyi Gábor, az LA Pénztárgép ügyvezetője elmondta: a kis és közepes forgalmú cégeknek szánt Cashcube Light kasszaverzióból jelenleg ötezer van, a hordozható verzióból 5500 darabot gyártanak, ez novembertől lesz elérhető. Az átfutási idő nyolc hét, a Magyarországon tervezett és itt készülő gépekhez ugyanis néhány olyan egység – processzor, kijelző – szükséges, amelyeket külföldről szereznek be.

Temesfői Zsolt, a kasszákat fejlesztő Tekinvest Holding ügyvezetője, az LA Pénztárgép résztulajdonosa kiemelte: a hordozható típust a taxisokra gondolva fejlesztették ki, s a méret csökkentése mellett a GPS integrálása volt a feladat. A lap arról írt, hogy a nemzetgazdasági tárca 50 ezer forintos támogatást kínálna az autószerelőknek, masszőröknek, taxisoknak és patyolatosoknak a pénztárgépek beszerzésére abban az esetben, amennyiben határidőre, vagyis januárig megvásárolják őket.