Munkavállalói résztulajdonosi programot indít 2016-ban a Magyar Telekom, amelynek keretében a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. 7500 munkavállalója, a dolgozók döntő többsége Magyar Telekom részvényekhez jut.

Az alkalmazottak idén júniusi árfolyamértéken 100 000 forintnyi részvényt kaphatnak 2017-ben, amelyekhez osztalékra való jogosultság is jár. A program a vállalat rendes juttatási csomagján felüli javadalmazási elem – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A részvényjuttatás feltétele, hogy az MT-Hungary szegmens 2016-ra vonatkozó tényleges működési szabad Cash Flow-ja meghaladja az előző évit, ez a mutató a működésből származó készpénztermelést fejezi ki, amelyet leginkább a dolgozók teljesítménye határoz meg.

Idén júliusban a Magyar Telekom legfeljebb 1,6 millió saját részvényt vásárol a szabadpiacon, amelyeket a részvények kezelésére létrehozott munkavállalói résztulajdonosi program szervezetben (MRP szervezet) helyez el, 2017 áprilisában pedig kiosztja a dolgozók között. Ezt követően a részvények minden további korlátozás nélkül állnak a jogosultak rendelkezésére.