A Magyar Telekom az áprilisban tartott közgyűlése által elfogadott felhatalmazás alapján részvény-visszavásárlási tranzakciókat tervez végrehajtani a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében, valamint fix ügyletekkel, napi piaci áron; a tranzakciók célja a tőkecsökkentés útján megvalósuló részvényesi javadalmazás.

A tájékoztató szerint a részvény-visszavásárlás keretében legfeljebb 24,0 milliárd forintért vásárol Magyar Telekom törzsrészvényeket a társaság.

A beszerzendő részvények maximális száma 225 818 026 darab, tekintettel arra, hogy a vonatkozó jogszabály és a közgyűlési határozat alapján a megvásárolni tervezett részvények és a társaság már meglévő saját részvényei együttesen nem haladhatják meg a társaság alaptőkéjének a 25 százalékát.

A részvény-visszavásárlás június 19-től június 26-ig tart. Amennyiben ez idő alatt a visszavásárolt részvények ellenértéke nem éri el a 24,0 milliárd forintot, a társaság 2024 őszén tervezi folytatni a visszavásárlást.

A tranzakciók végrehajtására az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató bevonásával kerül sor.

A Telekom részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, az elmúlt év legmagasabb árfolyama 1062 forint, a legalacsonyabb 402 forint volt.

(Forrás: MTI)