Decemberben és januárban Mozgó Múzeum címmel rendhagyó  múzeumpedagógiai élményutazással várja az érdeklődőket a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum; a látogatók egy farmotoros Ikarus 66-os buszon járhatják be Budapest belvárosát, egyben megismerhetik a jármű korának világát.

Schneller Domonkos, az intézmény főigazgatója kiemelte, hogy az energiaválság ellenére különleges programmal készültek az ünnepekre.

A nosztalgiautazáson egy 1973-ban készült, ikonikus, egyedi díszkivilágítással rendelkező Ikarus 66-os buszon járhatják be az érdeklődők a főváros legszebb helyeit – mondta el a múzeum főigazgatója. Hozzátette, hogy a Közlekedési Múzeum Ikarus 66-osa az utolsó tíz legyártott példány egyike volt, 1973 és 1983 között közlekedett, majd egy méhész használta. Az intézmény 2016-ban vásárolta meg az autóbuszt, majd hiteles restaurálása után visszanyerte eredeti állapotát, üzemképességét, és az oldtimer minősítést is megkapta.

A múzeumpedagógiai élményutazás december 17-én 18.30 órakor indul először, majd a program december 28-án, 29-én és 30-án, illetve januárban minden szombaton és vasárnap folytatódik, naponta három alkalommal, 16.00, 17.15, illetve 18.30 órakor. Az élményutazás forgalomtól függően körülbelül 50 percig tart.

A nosztalgiabusz a Városligeti Műjégpálya bejáratától, a Műcsarnok mellől indul, és ugyanoda érkezik vissza.

A múzeumpedagógiai utazásokra a jármű befogadóképességének megfelelően korlátozott számban érhetőek el jegyek, amelyek online a jegy.kozlekedesimuzeum.hu oldalon vásárolhatóak meg. A programról további információ a mozgomuzeum.hu oldalon található.

(Forrás: MTI, fotó: Vitézy Dávid)