Összesen 26 szakmában fog indulni a szakmák Európa-bajnokságán a magyar csapat, amely az eddigi legnagyobb hazai csapat létszám lesz.

Több száz fiatal, tehetséges magyar szakember és tanuló jelentkezett a versenyre, hogy hazai terepen mérettethessék meg magukat az EuroSkills Budapest 2018 versenyen – olvasható az MKIK honlapján.

Az EuroSkills-t a Közép-Kelet Európai országok közül elsőként – Magyarország rendezi meg szeptemberben a Hungexpón, amelynek egész területét lefoglalták a szervezők a verseny idejére. Az EuroSkills idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

Azon versenyszámoknál, amelyekben a 2017-ben megrendezett WorldSkills világversenyen, Abu Dhabiban versenyző fiatal kiválósági érmet vagy dobogós helyezést ért el, nem szükséges az idei Európa-bajnokságra nemzeti döntőt tartani.

A többi szakma esetében országos válogatóra és döntőre kerül sor a rengeteg jelentkező részvételével.

A versenyre való jelentkezés lezárult, folyamatosan zajlanak az előválogatók, majd következnek a nemzeti döntők. A versenyzők kiválasztására legkésőbb az április végén megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor.