A Market Építő Zrt. nettó 86 milliárd forint rekord árbevételt ért el 2016-ban, a 2015-ös 51,6 milliárd, illetve a 2014-es 49 milliárd forint után.

A Market összesen 51 nagy projekten dolgozott tavaly, egyszerre jellemzően 30-35 helyszínen végzett munkát – derül ki a társaság közleményéből. Tájékoztatásuk szerint 2016-ban a 46 versenypiaci megrendelés adta az árbevétel nagyobb részét, ugyanakkor a szektor egészében tapasztaltakhoz hasonlóan a Market forgalmi adatain is érezni lehetett, hogy a közbeszerzések nagyobb aránya jut az építőiparon belül a magasépítésnek. Mindez azonban továbbra is csak a forgalom egyharmadát jelenti.

Scheer Sándor vezérigazgató értékelése szerint tavaly elsősorban a fizikai munkások körében jelentkező munkaerőhiány jelentett számukra kihívást, de sikerült az ütemezéseket tartani projektjeiknél. A Market tájékoztatása szerint a közösségi projektek közül meghatározó volt a Dagály Úszóaréna. A 2017-es vizes világbajnokság fő helyszíne határidő előtt elkészül, folyik a műszaki átadás-átvétel – emelték ki.

Scheer Sándor úgy látja, hogy idén a magasépítő-ipar tovább növekedhet, a fejlesztéseket uniós források is segítik, illetve folytatódhat a lakásállomány éveken át elmaradt megújítása. A vezérigazgató ezért arra számít, hogy a társaságcsoport ebben az évben is növelni tudja a forgalmát és hatékonyságát. A Market csoport munkavállalóinak összesített létszáma tavaly 720-ra nőtt – közölték. (MTI)