Nagy érdeklődés mutatkozott a magyar élelmiszerek iránt az idei Prodexpon, Oroszország legnagyobb élelmiszeripari, ital és élelmiszeripari alapanyag szakkiállításán, Moszkvában.

Idén 24. alkalommal rendezték meg a Prodexpo kiállítás 2017. február 6-10. között, amelyen csaknem 60 ország mutatkozott be, köztük 12 magyar cég, mintegy 100 féle termékkel egy közel 200 négyzetméteres standon. A magyar kínálatban szerepeltek egyebek közt borok és borkülönlegességek, fűszerek, édesipari termékek, pezsgők, olajok, biotermékek, kürtőskalácsok és mézek – írja közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC).

A magyar stand a kiállítóknak nyújtott megjelenésen túl tárgyalási lehetőséget is biztosított, ezzel is elősegítve az új gazdasági kapcsolatok kialakulását, valamint a meglévők erősödését. A kiállítás sikerességét mutatja, hogy valamennyi kiállító megerősítette a kiállításon való megjelenés indokoltságát, a nemzeti stand megvalósításának jelentőségét, valamint jelezte a jövő évi részvételi szándékát – fogalmaz az AMC.

A mostani kiállítás 24 pavilonban, 28 tematikával zajlott le 100 ezer négyzetméteres területen több mint kétezer kiállítóval és 29 nemzeti standdal. A látogatók száma meghaladta az 52 ezret.

Fotó: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Prodexpo magyar pavilonjánál (forrás: kormany.hu)