Az Orvosok Határok Nélkül szervezet ismét azt közölte, hogy az orosz légi erő tudatosan bombázza a szíriai felkelők által ellenőrzött városokban az egészségügyi intézményeket. A héten 11 áldozatot követelt a kórházak elleni támadássorozat.

Aleppo ellen összehangolt támadás indult néhány napja, a felkelők fellegvárát az orosz légi erő folyamatosan bombázza. Az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi segélyszervezet közlése szerint az akciók eredményeként jelenleg Aleppóban egyetlen kórház sem alkalmas arra, hogy betegeket és a harcokban megsérülteket ápoljanak – totálisan összeomlott az egészségügyi ellátás.

A szervezet szerint Moszkva tudatosan rombolja a szíriai kórházakat. Többször előfordult, hogy az első csapást követően 20-60 perccel később újra megjelentek a nehézbombázók, amikor a helyszínre érkeztek a mentő csapatok, és újabb bombákat dobtak le.

A The Guardian brit napilap azt írta, hogy tavaly összesen 94 egészségügyi intézményt bombáztak az oroszok, tizenkettőt teljesen megsemmisítettek. Idén folytatódtak az akciók, csak ezen a héten 11 áldozatot követelt egy kórház elleni támadás.

Az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev többször is bejelentette, hogy az orosz légi erő nem támad békés civileket, de sajnálatos esetek előfordulhatnak. Moszkva azt is cáfolta, hogy az Iszlám Állam terrorista szervezeten kívül lennének más célpontjai Szíriában.