Az orosz államfő kedden kijelentette: a világ bármely pontján is lehetnek az orosz utasszállító repülőt felrobbantó merénylők, felkutatják és megbüntetik őket.

Moszkva kedden hivatalosan is közzétette az október 31-én a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgéppel kapcsolatos vizsgálat első eredményeit. Oroszország szerint egyértelmű, hogy az Airbus A321-es gépet pokolgépes merénylettel semmisítették meg. A Szentpétervárra tartó gépen 224-en tartózkodtak, valamennyien életüket vesztették.

A szakértői bizottság jelentésének közzététele után csupán néhány perc telt el, és megszólalt Vlagyimir Putyin is. Az orosz elnök megfenyegette a merénylet kitervelőit és végrehajtóit, hogy bárhol bujkáljanak is a világban, Oroszország felkutatja és megbünteti őket, függetlenül attól, hogy ez mennyi időt és energiát vesz igénybe.

Putyin azt mondta: Oroszország különböző okok miatt több terrorista merényletet szenvedett el, legutóbb például a volgográdi pályaudvarnál elkövetett pokolgépes akciókat 2013-ban. Moszkva nem felejt, és kíméletlen harcot folytat a nemzetközi terrorizmus ellen, amelyhez felajánlja a segítséget minden vele szövetségre lépő államnak.

A KamaraOnline véleményét itt olvashatja.