Korainak tartotta az orosz államfő, hogy a 2018-as elnökválasztással foglalkozzon. Vlagyimir Putyint majdnem négy órán át faggatták a nézők élő tévé adásban.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg csütörtökön Moszkvában a Közvetlen vonal című élő tévé adást, amelyben az államfő válaszolt Oroszország polgárainak kérdéseire. Az adás előtt már néhány héttel összegyűjtötték a kérdéseket, azokat megszűrték, majd az adásban videófelvételről játszották be a kiválasztottakat.

Az egyik kérdésben azt firtatták, hogy Putyin indul-e 2018-ban a következő elnökválasztáson. Az államfő azonban azt közölte, hogy nagyon korai a kérdés, most nem ezzel kell foglalkozni. Költőien hozzátette: minden orosz vezetőnek azért kell dolgoznia, hogy megtartsa az emberek bizalmát.

A szerkesztők természetesen nem hagytak ki hatásvadász elemeket sem. Egy első osztályos kislány, Alina arra volt kíváncsi, hogy lehet-e Oroszországnak női államfője. Putyin azt mondta, hogy Oroszországot nem érdemes összekeverni az Egyesült Államokkal (ott Hillary Clinton most jó eséllyel pályázik a bársonyszékre), de egy nő valószínűleg több problémát jobban oldana meg egy férfinél.

A Rosszija 24 csatornán közvetített politikai műsor, addig tartott, amíg volt érdemi kérdés, ez csütörtökön 3 óra 40 percet vett igénybe. Ezzel nem sikerül rekordot dönteni, 2013-ban ugyanis 4 óra 47 percen át tartott a kérdezz-felelek Putyinnal.