A hét üzleti konferenciái, előadásai, workshopjai közül ajánljuk.

Október 25. Munkaidő EXPO 2016 (Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Az elmúlt évben jelentősen, mintegy harmadával nőtt a munkaidő, pihenőidő szabálytalanságok kapcsán érintettek száma, ezek közül is a legtöbb hiba a munkaidő és pihenőidő adminisztrációjával kapcsolatos. A munkaidő nem csak humán kérdés, adminisztrációja rengeteg szabályhoz, feltételhez kötött. Ráadásul a papír alapú megoldások helyett minden cég igyekszik az elektronikus és automatizált megoldások felé mozdulni, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a munka- és adatvédelmi megfelelés kérdéseit sem.

Október 25. Egészség- és környezetvédelmi előadások a kerületekben (Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház – KMO, Budapest, Teleki u. 50.)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltató Tagozatának és az újonnan alakult Környezet- és Egészségmarketing Szakmai Osztályának szervezésében, ötrészes előadássorozat.

Október 25. A 2017-es adóváltozásokról első kézből (CSMKIK székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is díjmentes tájékoztatót szervez a regisztrált vállalkozások számára a 2017-ben várható adózási változásokról, az adócsomag új elemeiről. Szabó Gábor, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője mutatja be a legfontosabb változásokat, és válaszolja meg a felmerülő kérdéseket.

Október 25. Pályázati tájékoztató rendezvény – GINOP (SzSzB Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.)

A rendezvényen Goda Szilárd, a Versenyhajó Kft. ügyvezető igazgatója fog áttekintést adni a résztvevőknek a pályázati ciklus végéig várható pályázati kiírásokról.

Október 25. Nyugat-afrikai Fórum (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székháza, VII. emelet, Széchenyi terem, Budapest, Krisztina körút 99.)

Nyugat-afrikai fórum a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szubszaharai Tagozatának szervezésében, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Szubszaharai Szakmai Osztályával történő együttműködésben valósul meg.

Október 26. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! – Információs Nap AJKA (Nagy László Városi Művelődési Központ, Ajka, Szabadság tér 13.)

A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

Október 26. EKÁER – mentesség, gyakorlati, ellenőrzési tapasztalatok (Gazdaság Háza – FMKIK, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának együttműködésével, konzultációval egybekötött tájékoztató fórumának célja, hogy az EKÁER érintettjei számára segítséget nyújtson a rendelet és a mentességi szabályok értelmezésében. További cél, hogy az ellenőrzési tapasztalatokat is megismertessék az előadók a résztvevőkkel, annak érdekében, hogy az érintett vállalkozók megelőzzék, elkerüljék a problémákat.

Október 26. VIII. Nemzetközi Tanácsadói Konferencia (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, Krisztina krt. 99. VII. emelet Széchényi terem)

A KamaraOnline cikke itt olvasható.

Október 26. Controlling Workshop (SzSzB Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u.2)

A Controlling workshop témakörei között megismerkedhetnek a résztvevők az üzleti tervezéssel, a termékköltség-kalkulációval, költségallokációval, fedezetelemzéssel, érzékenységvizsgálattal különféle beruházás gazdaságossági számításokkal. Lesz még szó adatmodellekről, adatbeviteli tippekről, trükkökről és egyéb ötletes megoldásokról.

Október 27. Venezuelai szakmai program (BKIK Székház, Budapest Krisztina krt. 99. VII. emelet, Széchenyi terem)

A megbeszélés fő résztvevői a Venezuelai Külkereskedelmi Bank (BANCOEX), a DOC Ron de Venezuela, a Santa Teresa rum és a Diplomático rum képviselői lesznek, akik megismertetik a jelenlévőkkel a venezuelai rum kiváló minőségét, exportjának lehetőségeit, kimeríthetetlen fogyasztási és kereskedelmi potenciálját, valamint magyarországi és európai forgalmazásának jelenlegi sikereit és jövőbeli perspektíváit.

Október 27. MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA – Információs nap Kapuváron (Rábaközi Művelődési Központ Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely, Kapuvár, Győri út 2.)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, ezáltal csökkentik a digitalizáció területén lévő hátrányukat és fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába. A gyakorlatban ez olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását jelenti egy cég életében, amelyek kiváltják a hagyományos papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő – korszerűtlenné vált – informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

Október 27. Osztrák-Magyar Gazdasági Fórum (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér út 2-6.)

A fórum fő témái a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése, üzleti lehetőségek feltérképezése, munkaerőhelyzet, különös tekintettel a szakképzési rendszerekre, tapasztalatcsere, jó gyakorlatok. A rendezvény keretében lehetőség nyílik nemzetközi kapcsolatteremtésre, kapcsolati tőke kiépítésére az információk szerzésére.