A szlovák főváros körgyűrűjét és a Dunaszerdahely felé vezető R7-es gyorsforgalmi utat végül a köz- és magánszféra közti partnerséget biztosító PPP-projekt segítségével építik meg.

Roman Brecely közlekedési miniszter úgy határozott, hogy a spanyol Cintra társaság köré kiépülő konzorciummal aláírja a vonatkozó koncessziós szerződést. 

„Hajlandóak vagyunk aláírni a koncessziós szerződést. Szerdán azt a kormány elé terjesztjük“ – nyilatkozta a Sme napilapnak adott interjújában az illetékes miniszter.

A PPP-projekt a gyakorlatban azt jelenti, hogy az útépítéshez szükséges pénzt egy magánvállalkozó kölcsönzi, azt fel is építi, s azt követően 30 évig üzemelteti a létesítményt – olvasható a hirek.sk-n.

A beruházó átadja az államnak a teljes körű javítási munkálatokon áteső utat. Az állam évi 56,72 millió eurós részletekben fizeti vissza a projekttel kapcsolatos költségeket.

A minisztériumnak május 13-ig, péntekig kell aláírnia a szerződést. Aznap telik le ugyanis az az időszak, amíg az érintett cégek ajánlatai kötelező érvényűek.