A Pozsonyi Kerületi Ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság átmenetileg helyezze hatályon kívül a pozsonyi játéktermek betiltására irányuló rendeletet.

Az ügyben a kerületi bíróság nem mondta ki a verdiktet, sőt, még a tárgyalás napját sem tűzték ki – nyilatkozta Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere.

„A főváros a kerületi bíróság döntését január 19-én kapta kézhez, melyben az általánosan kötelező érvényű rendelet átmeneti felfüggesztésére irányuló, a kerületi ügyészség által benyújtott javaslatot elutasítják. Ez annyit jelent, a rendelet továbbra is érvényben van, a város játéktermek üzemeltetésére nem ad ki további licenceket” – mondta a főpolgármester.

A főváros 2017 óta játékautomaták működtetése céljából nem ad ki licenceket szerencsejátékokkal foglalkozó játéktermek részére, és 2017. december 31-től a főváros nem ad ki licenceket  nyerőautomaták működtetése céljából – írja a hirek.sk.

2018. január 1-től már egyetlen játékteremben sem működhetnének gépek.

A pénzügyminisztérium viszont ad ki bizonyos fajta licenceket. A fővárosban pillanatnyilag 150 játékterem van, melyek kénytelenek lesznek átszervezni tevékenységüket.