Bevásárol dolgozóinak a Magyar Posta: 70 863 ruhadarabra írtak ki pályázatot. Több ezer inget, pólót, nadrágot és szoknyát vesznek, de olyan különlegességek is szerepelnek a listán, mint a mellesnadrág vagy a bermudanadrág.

Összesen 70 863 munkaruházati termék szállítására írt ki közbeszerzési felhívást a Magyar Posta. Adásvételi szerződés keretében beszerzendő ruhaneműk közt több mint 12 ezer férfi és női szövetnadrág, szövetszoknya, férfiing, női blúz, több száz köpeny, 3700 munkaruha, benne deréknadrág, mellesnadrág (kertésznadrág), ötezer póló, piros és sárga mellény, valamint 12 ezer bermudanadrág szerepel.

A beszerzésnek ebben a szakaszában még nincs szó árakról, éppen a pályázóktól várják, hogy megjelöljék az igényeiket – írja a Magyar Idők.

A Magyar Posta azt közölte, hogy éves szinten, átlagosan több száz millió forintot költ munka- és védőruházatra. A lap kérdésére, hogy szempont-e a magyar beszállítók ösztönzése, azt a választ kapták, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében és összhang­ban a jogszabályi előírásokkal a munkaruházati beszerzéseik során ösztönzik a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégek részvételét az eljárásokban.

A MÁV-Start uniformis beszerzésén például a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az Erfo Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. nyert.

A posta az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójaként mintegy 30 ezer alkalmazott számára gondoskodik védő- és munkaruházatról.