Közbeszerzésen keres logisztikai szolgáltatót Picasso-kiállításához a Szépművészeti Múzeum. A nyertesnek hat országból kell Magyarországra szállítania, majd vissza vinnie a műtárgyakat.

Picasso – Alakváltozások 1895 -1972 címmel rendez kiállítást a Szépművészeti Múzeum a művész alkotásaiból április 21. és július 31. között a Magyar Nemzeti Galériában. A műtárgyakat hat országból (Franciaország, Izrael, Németország, Oroszország, Spanyolország, Svájc) kéri kölcsön a múzeum, amely most nyílt közbeszerzési pályázatot írt ki a kapcsolódó logisztikai munkák elvégzésére.

A feladat óriási: összesen 95 műalkotást kell a hat ország kilenc kölcsönadójától eljuttatni a Budavári Palotába, majd negyedévvel később vissza a feladónak. A pályázaton elvileg a kisebb cégek is labdába rúghatnak, ugyanis elég, ha az előző három üzleti évben a vállalkozás árbevétele elérte – áfa nélkül – a 144 millió forintot. Ugyanakkor szükség van speciális tapasztalatra: az említett időszakból fel kell tudni mutatni legalább nettó 108 millió forint, műtárgyak szállítmányozásából származó bevételt.

Az árbevételnél komolyabb szűrőt jelentenek az elvárt referenciák. A pályázaton olyan vállalkozás indulhat, amely fel tud mutatni legalább egy olyan nemzetközi műtárgy szállítási megbízást, amely minimum négy országot érintett és a műalkotások összbiztosítási összege meghaladta a 260 millió eurót. Utóbbin belül leglább egy műtárgy esetében pedig a 22 millió eurót.

Az ajánlatokat február 4-ig lehet benyújtani.