Vasárnap tartják a budapesti Erzsébet téren a Piacok napja rendezvényt, amelyen bemutatkozik több már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac. Lesz bolhapiac, valamint kézműves, antik és dizájn termékek.

Újragondolt antik, kézműves, retro és dizájn termékek, valamint bolhapiac is várja az érdeklődőket vasárnap a budapesti Erzsébet téren a Piacok napja rendezvényen, amely a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében a fogyatékos emberek társadalmi integrációját támogatja. A rendezvény egyben jótékonysági esemény is, a befolyt összeget a Nem Adom Fel Alapítvány a fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér melegkonyhai szolgáltatásának kialakítására fordítja.

A budapesti Erzsébet téren bemutatkozik több már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: a Divat Placc by Night magyar tervezők munkáival, az Antik Placc régi, felújított és átalakított tárgyakkal, míg a Nagy Budapesti Kultúrzsibi bolhapiaccal várja az érdeklődőket. Emellett a Segítő Vásár program keretében a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves és dizájntermékeket kínáló civil szervezetek is jelen lesznek az eseményen, köztük az EB OVO Egyesület is.

A rendezvényt, számos ismert belvárosi piac, – mint például a Divat Placc, az Antik Placc, Ékszer Design Land a Nagy Budapesti KultúrZsibi és a Segítő Vásár – közreműködésével szervezi az alapítvány. Az eseményt utcazene is kíséri, melyet az alapítvány biztosít integrált zenekarával, a Nemadomfel Együttessel. A Piacok napja esemény része a korábban indult Kezdjetek szeretni elnevezésű programnak, amelynek alapvető célja, hogy elinduljon egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok minden fronton történő megerősítését. (MTI)