Mitől okos egy okosgyár? Hogyan működik, milyen technikai megoldásokat alkalmaznak benne? Hogy néz ki az ipar jövőre? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a program.

Pénteken 16 óra és 22 óra között rendezik meg Modern Gyárak Éjszakáját, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a modern gyárak működésével – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, hogy a Modern Gyárak Éjszakája rendezvényhez 36 gyár csatlakozott országszerte, a programra több mint 3500 látogatót tudnak fogadni. Kiemelte, annak érdekében, hogy minél több érdeklődőt érjenek el, a jövőben nem évente, hanem negyedévente kívánják megrendezni a programot.

György László szerint a magyar gazdaság modernizációja nem elsősorban pénz kérdése, a kormány a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban közel 100 milliárd forintot fordít arra, hogy a gazdaságban végbe menjen az ipar 4.0 folyamat, a digitalizáció, a robitizáció és az automatizáció – tette hozzá.

A látogatható gyárak listáját ezen a linken érhetik el, a látogatás minden helyszínen előzetes regisztrációhoz kötött.

(Fotó: egrihirek.hu)