A kínai főváros megelőzte New Yorkot. Tavaly ugyanis Pekingben már több dollármilliárdos lakott, mint az amerikai nagyvárosban.

Pekingben tavaly 100 milliárdos lakott, míg New Yorkban 95, ezzel megtörtént a trendváltás. Az AP amerikai hírügynökség szerint a vagyonosodási téren a következő években nem várható jelentős változás, mert a lassuló kínai gazdaság néhány évig nagyobb lehetőségeket jelent, mint az amerikai, és még inkább nagyobbat, mint az európai.

Az ötös listán még egy kínai várost találunk, az ötödik helyen Sanghaj szerepel, ahol 50 milliárdos viszi az üzletet. A harmadik Moszkva lett 66 nagyon tehetős emberrel, míg a negyedik Hongkong a maga 64 milliárdosával.

Egy év alatt robbanásszerűen előretört Peking ebben a mutatóban, hiszen egy év alatt 32 új milliárdost „termelt ki” magából, míg New York négyet.

Ha nem a városokat, hanem az országokat nézzük, egy év alatt 66-tal csökkent a minimum egymilliárdos vagyonnal rendelkezők száma. A legtöbb milliárdost egyébként éppen Kína veszítette, 22-öt, míg az Egyesült Államok kilencet, India pedig hatot.