Utcai padok okosítására írt ki pályázatot egyetemisták és főiskolások számára a T-Systems Magyarország.

A pályázaton a látványterv mellett ötleteket is várnak a T-Systems-nél arra, hogy a diákok szerint milyen smart city szolgáltatásokat lenne célszerű beépíteni a padokba ahhoz, hogy a megszokott funkción túl komplexebb módon szolgálják a városiak kényelmét – írja a Kreatív Online.

Az okospad-pályázat legjobb ötleteit megvalósítják. A nyertes csapat tagjai csatlakozhatnak a Telekom T-Systems gyakornoki programjához, valamint heti bérletet kapnak a 2017-es Volt Fesztiválra.

Az értékelés során a zsűri figyelembe veszi a pályázat társadalmi hasznosságát, valamint azt is, hogy mitől lesz népszerű az okospad. Fontos szempont emellett a látvány, a megvalósíthatóság, sorozatgyárthatóság, az élettartam, fenntarthatóság (egyszerűen, olcsón, környezetbarát módon történő üzemeltethetőség), illetve a pályázat egyedisége, újszerű ötlete, felhasználhatósága.

Az okospadok funkciói a városban élő lakosok és turisták számára nyújthatnak mindennapi segítséget, aktuális információk kihelyezésével, interaktív térképpel, menetrendekkel, beépített wifi hotspottal, vagy töltőkkel.

A pályázatok beadásának határideje: 2016. november 11. éjfél.