A takarítás lesz a téma a Hungexpón október 21-én és 22-én. Rég nem volt Magyarországon ilyen nagyszabású rendezvény, amely egyszerre kívánja megszólítani a szakmát és a lakosságot.

Péntek-szombaton rendezi meg a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) a TisztaShow Tisztítás-technológiai Szakkiállítást és Vásárt.

A szakmának szóló programokra pénteken, 21-én kerül sor. A TisztaShow-n kerül sor a MATISZ szakértők ünnepélyes avatására, a 2016-os Innovációs Díjak átadására, valamint az egyes cégek különböző díjátadóira is. Emellett a munkavállalók és munkáltatók ismét összemérhetik tudásukat a takarítók versenyén.

A szervezők várják a pályaválasztás előtt álló diákokat is, akik a helyszínen megismerkednének a tisztítás-technológiai szakmával, annak lehetőségeivel.

Szombaton elsősorban a családi, lakossági programok kerülnek előtérbe. Termékbemutatókat nézhetnek meg, valamint betekinthetnek a tisztítás-technológiai szakma kulisszatitkaiba, megismerkedhetnek a mindennapokban használatos modern, környezetbarát takarító eszközökkel, gépekkel.

A lakosságnak azért javasolják a programot, mert ugyan mindenki takarít otthon, de csak kevesen követik nyomon az aktuális trendeket, technológiákat. Most alkalom nyílik arra, hogy egy helyen számos cég termékével megismerkedjenek, olyanokkal is, amelyekről korábban nem is hallottak.

A rendezvényhez a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata különböző programokkal társrendezőként kapcsolódik.