Június 24-ig lehet jelentkezni a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület közös pályázatára pályakezdő színházrendezőknek kamaraszínházi előadások létrehozására.

A pályázat célja a generációk találkozását segíteni, ezért a készülő produkciókban két pályakezdő és két tapasztalt színházi szakember közös munkája kap támogatást – olvasható a Manna Produkció közleményében. Mint felidézik, 2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület első alkalommal írt ki pályázatot fiatal, pályakezdő rendezők részére. Az immár három éve jól működő IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) mintájára indította el hagyományteremtő módon múlt tavasszal a Találkozások pályázatot a színház, együttműködő szakmai partneréül a Manna Egyesületet választva.

A Találkozásokra pályájuk elején járó rendezők vagy leendő színházi rendezők pályázhatnak idén is, egy kétszereplős darabbal. A cél a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása, fontos kritériummal arra vonatkozóan, hogy a két választott színész közt legalább két generációnyi korkülönbség legyen. A bemutató helyszíne a Bethlen Téri Színház, a pályázatot 2016. szeptember 1-jétől 2017. június 1-ig kell megvalósítani. A bemutatni kívánt produkcióban két színész szerepelhet, akik között korban legalább kétgenerációnyi a különbség. A rendezőnek a pályázatban meg kell jelölnie egy mentort – egy tapasztalt rendezőt -, akivel szeretne együtt dolgozni.

A kiíró szervezetek anyagi támogatást nem biztosítanak a bemutatni kívánt produkció létrehozásához, csak aktuálisan rendelkezésre álló erőforrásaikat ajánlják fel a tárgyi és személyi feltételek megteremtéséhez. A bemutatni kívánt produkció létrehozásához próbaterem, színházterem, technikai háttér és személyzet, a színház és a Manna Produkció díszlet- és jelmezraktárának teljes készlete, PR és reklám, menedzsment biztosított. A nyertes produkciókat a Bethlen Téri Színház bemutatja, rendszeresen műsorra tűzi, a Manna vidéki helyszínekre, fesztiválokra utaztatja. A beérkezett pályázatokat a pályázatot kiíró szervezetek képviselői bírálják el, június 30-i határidővel. (MTI)