A pályakezdő diplomások beilleszkedését segítő idei orientációs gyakornoki program szeptember 8-án indult el, amelyen a MÁV-csoporttól 25, a GYSEV Zrt.-től hat diplomás pályakezdő vesz részt.

A MÁV Zrt. utánpótlásprogramjának célja a friss diplomás pályakezdő szakemberek felvétele és hatékony integrálása a vasúttársaság szervezetébe, továbbá lojalitásuk erősítése, elkötelezettségük fenntartása, valamint motivációjuk növelése – írja közleményében a MÁV. Dávid Ilona, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a MÁV nagyvállalatként a képzésben, a fejlődésben, valamint az országos mobilitásban a lehetőségek tárháza, amivel szerinte érdemes élniük a fiataloknak.     

A gyakornoki programba az elmúlt tíz évben már közel 270-en nyertek felvételt, akik közül mintegy kétszázan dolgoznak a vasúttársaságnál, sokan operatív szintű vezető vagy szakértői munkakörben. A MÁV-csoport tavaly 2,3 millió forintot, idén eddig közel 4 millió forintot fordított a diplomások gyakornoki programjára.       

A MÁV-csoport közel 38 ezer munkavállalójából 4165-en rendelkeznek diplomával. A gyakornoki programon kívül pedig 68 pályakezdő diplomást foglalkoztatnak, akik többségében 3 évnél nem régebbi első diplomával rendelkező munkavállalók, akik az elmúlt három évben léptek be a vasúttársasághoz. A cégcsoportnál a diplomás állásokat tekintve főként a mérnökök (villamos-, építő-, közlekedés-, tervező- és gépészmérnökök), műszaki, vasúti szakoktatók, informatikusok, pénzügyi és számviteli szakemberek esetében jelentkezik a munkaerő hiány – ismertették.     

A cég által a pályakezdő diplomásoknak nyújtott ajánlatokról további információk érhetőek el a https://mavcsoport.hu/mav-csoport/palyakezdo-diplomasokat-keresunk oldalon. A gyakornoki programról az érdeklődők a MÁV-csoport állásbörzéin is tájékozódhatnak – olvasható a vasúttársaság közleményében. (MTI)