A Yahoo mintegy 500 millió ügyfelének e-mail fiókját törték fel és lopták el személyes adatait hackerek. A vállalat szerint a támadók a bankszámlákkal kapcsolatos adatokhoz nem fértek hozzá.

Mintegy 500 millió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el hackerek 2014-végén – jelentette be most a Yahoo. A vállalat szerint a hackerek a fiókok feltörésével a felhasználók olyan személyes információihoz jutottak hozzá, mint a születési dátum, az emailcím, a jelszavak és a telefonszámok. A Yahoo azt állítja, hogy a bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a kibertámadás végrehajtóinak. 

A Yahoo azt is közölte, hogy megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és azt javasolta a felhasználóinak, hogy ha 2014 óta nem változtattak jelszót, azonnal tegyék meg, de a jelszó védelmét szolgáló biztonsági kérdések módosítását is ajánlotta. Azt is kérte, hogy a felhasználók ügyeljenek a fiókjukkal kapcsolatos esetleges „gyanús” tevékenységekre, és ne kattintsanak olyan linkekre, vagy töltsenek le olyan fájlokat, amik gyanús emailcímekről érkeztek. (MTI)