Korszakos jelentőségű fejlesztés előtt áll a Balaton Fly, a következő években ötmilliárd forintból építik újjá a repteret, és négymilliárdért gyorsforgalmi út köti majd össze az M7-essel.

Jelentős összeget, összesen ötmilliárd forintot irányoz elő a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusban a hévíz–sármelléki repülőtér fejlesztésére a Balaton térség megújítását célzó csomag – tudta meg a Magyar Idők Papp Gábortól, Hévíz polgármesterétől.

Ebből az összegből megújul a repülőtér külső és közvetlen belső része. Közművesítik a területet, meghosszabbítják a kifutópályát, korszerűsítik a repülést segítő technikai berendezéseket is, és fejlesztik a kargóképességeket. A fenti összegen kívül a fejlesztési terv négymilliárdot irányoz elő a Balatonszentgyörgy–Fenékpuszta–Keszthely elkerülőszakasz és az M7-es autópálya közötti szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztésére.

A balatoni térség fejlesztésére több mint 300 milliárd forint jut, a kormány döntése nyomán nem uniós, hanem hazai költségvetési forrásból. A csomag stratégiai irányai a turisztikai, a közlekedési, a gazdasági és innovációs, valamint a területfejlesztés, továbbá az egészséges Balaton-termékek, a vízminőség, illetve a biztonság és a humánerőforrás-fejlesztések.

A Balaton Fly repülőtérnek jelenleg egy betonozott és egy füves kifutópályája van, illetve rendelkezik egy heliporttal is. A legfontosabb kifutópálya a betonozott, amely 2500 méter hosszú és 60 méter széles. Van éjszakai világítása és műszeres megközelítést segítő berendezése, így rossz látási viszonyok között és éjszaka is használható.