Nógrád megyében öt mentorcég segít 21 olyan vállalkozást, amelyek külpiaci vagy beszállítói részesedésüket szeretnék növelni; a támogatást az Országos Vállalkozói Mentorprogramban szervezték meg – közölte a programot helyben koordináló Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK).

A beszállítói területen a Bombardier Transportation Hungary Kft. öt, míg a Viessmann Modellgyártó Kft. és a Zentis Hungária Bt. egyaránt három-három céget, vállalkozót mentorál. A külpiaci területen a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt. hat, míg a Basilicon Kft. négy kis- és középvállalkozás esetében koordinálja a felkészülést specifikus feladatokra.

A beszállítói alprogram képzési tematikáját év végéig a termelésirányítás, logisztika, HR és minőségbiztosítás dominálja; a külpiaci mentoráltak a piackutatás, cégelemzés, marketingstratégia és értékesítés, valamint az online marketing területén szerezhetnek mélyebb ismereteket.

Hozzátették: az országos és a megyei kamara már a nyáron felkészült arra, hogy a koronavírus-járvány esetleges őszi második hulláma se okozzon jelentős hátrányt a mentorprogramban, így a megyei mentorcsoportok most online képzésen vesznek részt.

Az NKIK emlékeztetett: az Országos Vállalkozói Mentorprogramban külpiaci és beszállítói szakmai cégek nyújtanak mentorálást a fejlődni vágyó vállalkozásoknak.

A kkv-szektor hatékonyságának növelését célzó projekthez szükséges forrásokat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban, teljes körűen biztosítja.

(Forrás: MTI)