A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló Művészetek Völgye idén már hivatalosan is kutyabarát fesztivál.

A kutyabarát.hu-val közösen indított akció keretében a július 21-30. között megrendezésre kerülő fesztivál 5 helyszínén helyeznek ki folyamatosan itatótálkát és prémium jutalomfalatot a kutyával érkezőknek.

A látogatók a kijelölt udvarokban játékban is részt vehetnek: közöttük a Völgy ideje alatt két alkalommal sorsolnak majd nyertest. A nyeremények Művészetek Völgye-ajándékok, kutyabarat.hu ajándékcsomag és prémium kutyatáp csomag, valamint hasonló mintás kutyakendő a gazdinak és a kutyának.

„Korábban is szívesen fogadtuk a kutyával érkezőket, és nagy örömünkre szolgál, hogy idén már hivatalosan is a kutyabarát fesztiválok sorába tartozunk. Szeretnénk megmutatni, hogy a kulturális programok és a felelős kutyatartás remekül megférnek egymás mellett. Évről-évre egyre többen hoznak kutyát magukkal a Völgybe; idén is arra biztatunk mindenkit, aki hezitál: nyugodtan látogasson meg minket kutyával!” – mondta Oszkó-Jakab Natália, program- és marketing igazgató.

Kutyát a fesztivál alatt az idén sűrűbben és egészen hajnali 5 óráig közlekedő Csigabusz járatain is lehet majd szállítani.

Nagy öröm számunkra, hogy egyre több kulturális, művészeti és zenei fesztivál csatlakozik a kutyabarát filozófiához és nyitják meg kapuikat a kutyások számára” – mondta Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu alapítója.

Ennek persze komoly feltételei is vannak: a kutyatulajdonosoknak be kell tartani a kutyabarát etikett előírásait, hiszen csak így lehet minden látogató számára felhőtlen a kikapcsolódás, és természetesen az előadásokat sem szabad megzavarni.

Fotó: Boltresz Attila

Kutyabarát udvarok listája a Művészetek Völgyében:

  • Harcsa Veronika Udvar
  • Momentán Udvar
  • MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad
  • Nemzeti Színtér
  • Fonó Udvar – Kocsor Ház