Az Erste-csoport egy üzletágba vonja össze befektetési szolgáltatásait. A pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelés üzletág szeptembertől már működik, bár a folyamat jogi része csak 2019-ben zárulhat.

Az Erste-csoport által kezelt ügyfélvagyon eléri az 1500 milliárd forintot, ezen belül a privátbank és a brókercég ügyfeleié együttesen a 800 milliárd forintot. Az új, pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelés üzletág egyesíti magában mindazokat a tevékenységeket, amelyek az Erste-csoporton belül ezekkel a területekkel foglalkoztak. Az Erste Bankon belül működő új üzletág teljes körűen magában foglalja az Erste Befektetési Zrt. eddigi értékpapírpiaci tevékenységét, az Erste privátbanki és Erste World szolgáltatásait, a treasury, valamint a letétkezelési tevékenységét.

Az új, egyesített üzletág ötvözete egy befektetési cégnek és a kereskedelmi banki szervezetnek – mondta Harmati László lakossági vezérigazgató-helyettes. Szerinte az új struktúrában sikerül megőrizni a független értékpapír-piaci szolgáltatás előnyeit, kihasználva a banki háttér által nyújtott pozitívumokat, mint például a fiókhálózat elérhetősége és a bővebb finanszírozási lehetőségek.

Az új üzletág egyszerre tudja elérni a magánügyfelek és intézményi befektetők teljes körét, működésével lehetővé válik, hogy minden ügyfél egy kézből jusson hozzá a számára legjobb szolgáltatásokhoz. Egységes irányítás alá kerül a teljes tőkepiaci és vagyonkezelési vertikum, a termékek, szolgáltatások kialakításától kezdve az értékesítésén át az elemzési, tanácsadói tevékenységig – mondta Cselovszki Róbert, az új üzletág vezetője, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója.