A múlt héten két európai lottójátékban is hatalmas összeget nyert a legszerencsésebb fogadó, 168, illetve 90 millió euró ütötte a győztes markát.

Ilyen csak a mesékben van, gondolhatnánk, de nem lenne igazunk. Belgiumban október 11-én, kedden az Euro Millions nemzetközi lottójátékban, amelyet kilenc országban játszanak, a fődíj egészen pontosan 168 085 323 euró (51 milliárd forint) volt.

A győztes egy albán származású, 4 gyermekes, 45 éves férfi volt, aki portásként dolgozik. Illetve nem tudni, hogy dolgozik-e még tovább a szakmájában, mert a sorsolást követően már nem jelent meg a munkahelyén. A hatalmas nyeremény átvételekor csupán annyit nyilatkozott, hogy a pénzt a rokonai között osztja majd szét.

Belgiumban ekkora lottónyereményt még nem fizettek ki, az eddigi listavezető „szerény” 100 millió eurót kasszírozott.

A múlt hét másik giganyerteséről egyelőre annyit tudni, hogy Németországban fogadott az Euro Jackpoton. Ezt a lottójátékot 17 országban, többek között Magyarországon játsszák. A pénteki sorsoláson az 5+2 találat egyedüli nyertese bruttó 90 millió eurót (27,5 milliárd forintot) vághatott zsebre.