Megvárja az ellene folyó eljárást, s utána az is elképzelhető, hogy Oroszországba költözik – nyilatkozta az Izvesztyija orosz napilapnak László Petra, az N1 Tv elbocsátott operatőre.

Teljesen összeomlott az élete, nyilatkozta az Izvesztyijának László Petra, aki azzal vált hírhedtté, hogy az N1 Tv operatőreként felbuktatott (?) egy menekültet Röszkén. Tette után a televízió elbocsátotta, rendőrségi eljárást indítottak ellene.

László Petra azt mondta az orosz napilapnak: ügyvédje szerint legrosszabb esetben 1,5 év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik, a bírósági tárgyalásra decemberben kerülhet sor. Úgy fogalmazott: megvárja az ellene folyó eljárás eredményét, és nem kizárt, hogy akár Oroszországba költözik a férjével – mindenesetre elképzelhető, hogy elkezd tanulni oroszul. Abban mindenképp biztos, hogy el akar költözni Magyarországról.

László Petra azt is elmondta, hogy a Facebookon 20 ezer dollárt ajánlottak fel, hogy megöljék, ám a közösségi portálról csak azt a csoportot törölték, amely az ő védelmére kelt. Ezért jogi eljárást fontolgat a Facebook ellen.

Az operatőrnőt be akarja perelni a szír férfi, aki a spanyol Getafe labdarúgó csapatnál kapott edzői állás. László Petra viszont azt mondta az Izvesztyijának: mindent elkövetnek, hogy bebizonyítsák,  a menekültnek nincs igaza.