Levetítik a davosi Világgazdasági Fórum részvevőinek az Oroszlán című filmet.

A vetítést az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a világszervezet céljainak támogatására Ted Turner üzletember által létrehozott alapítvány, a United Nation Foundation január 18-ra szervezte meg. A davosi bemutató az ENSZ fenntartható fejlődéssel kapcsolatos globális céljaira akarja felhívni a figyelmet. A programot 2015-ben fogadta el 193 ország vezetője az ENSZ közgyűlésén – ismertette a deadline.com csütörtökön.

A célkitűzések között szerepel a rendkívüli szegénység felszámolása és a klímaváltozás elleni küzdelem is.

Az Oroszlán című film producerei, Iain Canning, Emile Sherman és Angie Fielder közleményükben úgy fogalmaztak: “Az alkotásnak sok fontos üzenete van a feltétel nélküli szeretetről és elfogadástól az olyan világméretű problémákig, mint a szegénység és az Indiában eltűnő gyermekek megdöbbentően magas száma”.

A producerek megtisztelőnek nevezték, hogy a davosi globális platform résztvevőivel is megoszthatják ezt a történetet, mivel az a céljuk, hogy a nézőket tettekre bíztassák. “Nem számít, milyen apró egy-egy elmozdulás, ha a hatása jó irányba változtat a világon” – írták.

A négy Golden Globe-díjra és öt Bafta-díjra jelölt Oroszlán című filmet Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman (a fotón) és David Wenham főszereplésével Garth Davis rendezte. A dráma megtörtént eseményeket dolgoz fel: főhőse Saroo, egy ötéves indiai kisfiú, aki rossz vonatra száll és elszakad a családjától. Az elveszett gyereket egy kalkuttai árvaházban helyezik el, ahonnan adoptálja egy ausztrál házaspár (Nicole Kidman és David Wenham). Huszonöt évvel később a Google Earth segítségével próbál meg hazatalálni. Patel a felnőtt fiút játssza. (MTI)