Mégsem a hajtóműben vagy a csomagtérben, hanem az orosz repülő fedélzetén léphetett működésbe a pokolgép – szivárogtatták ki orosz biztonsági források.

Hivatalosan nem erősítették meg, de nem is cáfolták a Kommerszant napilap értesülését, miszerint az Egyiptomban lezuhant utasszállító fedélzetén robbant a pokolgép. Az újság meg nem nevezett biztonsági forrásoktól úgy értesült, hogy a kabin egyik utolsó sorában, az ablak melletti ülés alá helyezhették el a bombát, amely 25 perccel a gép felszállása lépett működésbe.

Az október 31-i katasztrófa után néhány nappal az egyiptomi hatóság még azt is tagadta, hogy robbanás történt volna. Később külföldi szakértők már feltételezték, hogy a hajtóműben történhetett robbanás, a legújabb verzió szerint pedig már azt állítják, hogy a fedélzetre kerülhetett az időzített szerkezet.

Erről orosz biztonsági szakemberek azt mondták, hogy egy kilogramm trotilnak megfelelő robbanóanyag szakíthatta szét az Airbus A321-est, amelynek a fedélzetén 224-en tartózkodtak, akik valamennyien meghaltak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy a biztonsági erők kutassák fel az elkövetőket, legyenek a világ bármely pontján is.