Az Egyiptomban lezuhant orosz repülőgép pilótái a katasztrófa előtt közvetlenül is teljesen normális beszélgetést folytattak az egyiptomi légi irányítókkal.

Semmi jele nem volt, hogy gond lenne az Airbus A321-es géppel, a feketedoboz által rögzített hanganyag alapján ugyanis a személyzet nem jelentett a pilótáknak problémát, a pilóták pedig teljesen normális kapcsolatot tartottak a légi irányítókkal és egymással.

Ezt közölték kedden Kairóban az Interfaksz orosz hírügynökséggel. A meg nem nevezett forrás szerint teljesen váratlan esemény történt, ami a gép lezuhanásához vezetett. A hangfelvétel tanúsága szerint a pilóták nem adtak le vészjelzést. Egyiptomi hivatalos bejelentés szerint a szakértői jelentésre minimum egy, maximum négy hetet még várni kell.

A Kogalymavia orosz légi társaság Szentpétervárra tartó járatán 217 utas (köztük 25 gyerek) és 7 fős személyzet tartózkodott, a katasztrófának nem volt túlélője. Az Iszlám Állam terrorista szervezet bejelentette, hogy fegyveresei lőtték le a gépet, ám szakértők szerint ennek minimális a valószínűsége.