Harminc milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Szikszón, a 320 új munkahelyet teremtő fejlesztéshez a kormány hétmilliárd forint támogatást biztosít.

A Hell energiaital-gyártó új üzemében évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak elő, ezzel a cég megnégyszerezi korábbi kapacitását – mondta sajtótájékoztatón Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint új szakasz következett el a hazai gazdasági növekedésben, mert egyre több magyar közepes és nagyvállalat képes jelentős beruházásokat végrehajtani Magyarországon, és olyan brandeket építenek fel, amelyek megállják a helyüket a világpiacon. Ilyen a Hell Energy is, amely 2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és tavaly 70 százalékkal nőtt az árbevétele, idén eddig pedig már 50 százalékkal.

Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. projektigazgatója arról beszélt, hogy a csoport Magyarország első alumínium italdoboz-gyárát, egy 45 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre a hátrányos helyzetű borsodi térségben, Szikszón. A Hell három év alatt piacvezető energiaital-gyártó lett Magyarországon, és komoly exportőr is, árbevétele jelentős része exportból származik – mondta. (MTI)