Augusztus utolsó hétvégéjén a halfogyasztást ösztönző „Kapj rá!” roadshow Szegeden, Kiskőrösön és Tiszafüreden folytatódik.

A Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál augusztus 31. és szeptember 2. között nem csak a „szögedieknek”, és az ellenállhatatlan szegedi halászlé szerelmeseinek nyújt majd kikapcsolódást. A Tisza belvárosi partja és az újszegedi Partfürdő is benépesül halfőzőkkel, akik a Halfőző Érdemrend fokozatainak elnyeréséért mérik össze tudásukat. A bográcsban rotyogó halételek és egyéb finomságok mellett a „Kapj rá!” faháza is várja az érdeklődőket afrikai harcsafilé és pisztrángfilé falatokkal.

Ugyancsak augusztus 31. és szeptember 1. között rendezik meg a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokat. A hagyományos kiskőrösi – krumplis és brindzás – ételek mellett lesz Sztrapacska udvar, kirakodóvásár, népi iparművészeti tárgyak árusítása, esténként pedig olyan együttesek szolgáltatják a talpalávalót, mint a Wellhello, Caramel vagy az Irigy Hónaljmirigy. A „Kapj rá!” standján a terítéken füstölt pontyfilé és halpástétom lesz.

Szeptember 1-jén Tiszafüreden halfőző versenyt szervez a MA-HAL. A rendezvény elsődleges célja, hogy népszerűsítse a halételeket és bemutassa azok sokféleségét. Az eseményen egy óriásbográcsban is fő majd halétel. A „Kapj rá!” standjánál pisztrángfilét, pontyfilét és halpástétomot kóstolhatnak a látogatók.