Ingyenes javítást és a javítás idejére cseretelefont vállalt végül egy cég a Budapesti Békéltető Testület közbenjárása után.

A fogyasztó mobiltelefonja elromlott, még a képernyőzár funkció aktiválásánál is fotókat készített például a fogyasztó zsebében, táskájában. A gyártó először elutasította a javítási igényt azzal, hogy ez a telefon sajátossága.

A fogyasztó ezt az érvelést természetesen nem fogadta el, tekintve, hogy a készülék óránként 100 fényképet készített, ezért naponta háromszor töltőre kellett helyeznie.

A gyártó a Budapesti Békéltető Testületnek címzett válasziratában leírta, hogy a telefon hátlapján lévő gomb, ha benyomódik, az a kamera funkciót aktiválja és fénykép készülhet ekkor még a zárt állapot ellenére is.

Mivel a vásárlók márkahűsége rendkívül fontos a cégnek, végül egyezségi ajánlatot tett, amelyben ingyenesen vállalta, hogy a mobiltelefonon olyan szoftverfrissítést végez el, amellyel zárt állapotban már valóban elkerülhető a képek készítése.

Ráadásul a javítás idejére ingyenes cserekészüléket is biztosít a fogyasztónak – aki ezt az ajánlatot elfogadta.

Tovább is van…

A KamaraOnline sorozatban mutatja be, hogy az idei első félévben milyen tipikus panaszokkal fordultak a Budapesti Békéltető Testülethez, és az ügyek hogyan oldódtak meg. Ízelítőül néhány eset:

Elengedte a 200 ezres tartozást a követeléskezelő: Több mint kétszázezres tartozást engedett el egy követeléskezelő cég; egy másik ügyben egy mozgássérült parkolási problémáján enyhítettek.

Rémálom nyaralás Törökországban: A törökországi utazás alatt elszenvedett jelentős kellemetlenségek miatt 80 ezer forintot fizetett vissza az utazási iroda.

Visszaadták a 80 ezret a hibás szemvizsgálat miatt: Egy optikai szaküzlet 84 ezer forintot fizetett vissza, mert rosszul végezték el a szemvizsgálatot.

Visszavásárolta a cég a hibás használt autót: Több mint 1 millió forintért…