A szállásközvetítő oldalak több gyakorlata rontja a szélesebb szálláshelypiac megítélését – állítja a HOTREC egy brit vizsgálatra hivatkozva.

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága a szállásfoglaló platformok félrevezető gyakorlatával kapcsolatban vizsgálódott – írja a turizmus.com. A szállásközvetítő oldalakon az utóbbi években nagyon elterjedtek azok a mondatok, mint „Az elmúlt 24 órában 15 foglalás érkezett ide” vagy „Már csak 2 szabad szobánk maradt”.

A fogyasztók nem tudják, mi áll ezek mögött a kijelentések mögött, és hogy ezek konkrétan milyen összefüggésben vannak például az általuk preferált dátummal. A kedvező lemondási feltételek arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy ugyanarra a dátumra több foglalást tegyenek, majd később lemondják a feleslegesnek ítélt foglalást.

Christian de Barrin, a HOTREC (a szállodák, éttermek és kávézók európai ernyőtestületének) vezérigazgatója szerint a brit hatóság által azonosított gyakorlatok rontják a szélesebb szálláspiac megítélését.