Az OMV Győr melletti, az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán található Arrabona töltőállomáson telepítették Magyarország első Tesla Superchargerét. A Tesla elektromos autóinak gyorstöltését biztosító, négyállásos létesítményhez az OMV biztosította a területet, az együttműködés részeként pedig a Tesla építette ki és üzemelteti a berendezéseket.

Megkezdte működését Magyarország első Tesla Superchargere, mostantól az OMV győri benzinkútján egyszerre akár négy elektromos meghajtású Tesla akkumulátora tölthető fel. Az e-töltőállomáson a Tesla Model S, X és 3 típusok „tankolhatók”, 80 százalékos töltöttségre átlagosan 20 perc alatt. A beruházás az OMV-töltőállomás területén valósult meg, a töltőt a Tesla építette és üzemelteti – derül ki a vállalat közleményéből.

A világon ma több mint ezer helyszínen található Tesla Supercharger: közel 450 töltő az Egyesült Államokban, több mint 350 Európában, 230 az Ázsia-Csendes-óceáni régióban, illetve összesen mintegy 40 Kanadában és Mexikóban. Közép-kelet-európai régió országai közül Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban működnek már ilyen berendezések.

„Az OMV számára kiemelten fontos, hogy megteremtse a jövő innovatív töltőállomásait, amelyek üzemanyag-típustól függetlenül a legszélesebb vásárlói igényeket kielégítő szolgáltatóközpontként működnek majd. Ennek része, az OMV és a Tesla együttműködése, amelynek keretén belül Magyarországon elsőként az OMV győri töltőállomásán épült ki a Tesla gyorstöltője” – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.

Képünk illusztráció