Stratégiai megállapodást kötött a BKIK-val szoros kapcsolatban álló Magyar Divat és Design Ügynökség, valamint az Olasz Divatkamara.

Az együttműködés keretében a nemzetközi szinten is első számú divatkamarának számító Camera Nazionale della Moda Italiana három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja majd a magyar divat fejlődését.

A stratégiai együttműködés első állomásaként mentorprogram indul, amelynek keretében a szakmai kritériumrendszer alapján kiválasztott tervezők az olasz kamara képviseletében Budapestre látogató mentorral megkezdik a munkát, felmérik a márkák erősségeit és fejlesztendő területeit. A mentorprogramba kiválasztott márkák: az Abodi, a Je Suis Belle, a Celeni, az Artista, a Dora Zsigmond, a Cukovy, a Tomcsanyi és az Elysian.

A közös munka közvetlenül a Budapest Central European Fashion Weeket követően kezdődik, divatipari szakértők bevonásával. A program decemberben Milánóban folytatódik, ahol a kiválasztott tervezők különféle tárgyalásokon és workshopokon vehetnek részt.

Az együttműködés célja, hogy a magyar márkákat képessé tegyék arra, hogy belépjenek a nemzetközi piacra.