Olasz és bolgár leányvállalat megalapításával folytatja európai terjeszkedését az energiakereskedő MET-csoport, az új cégek ipari fogyasztóknak, valamint közép- és kisvállalatoknak értékesítenek földgázt és áramot.

A MET tájékoztatása szerint az olasz nagykereskedelmi földgáz- és cseppfolyósított földgázpiacon (LNG) évek óta aktív a vállalatcsoport. A MET Energia Italia leányvállalatot azért hozták létre, hogy végfogyasztók bevonásával erősítsék jelenlétüket az olaszországi piacon. 

A MET Energy Trading Bulgaria a bolgár nagy- és kiskereskedelmi piacon nyújt fölgáz- és áramszolgáltatást, illetve a térségbeli leányvállalatokkal folytatott, határon átnyúló kereskedéssel teremt szinergiát, miután a MET jelen van a szomszédos Romániában, Szerbiában és Törökországban is.

A svájci központú MET-csoport az európai földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője. Leányvállalatai révén 15 országban – Ausztria, Bulgária, Egyesült Királyság, Horvátország, Litvánia, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna – van jelen, 19 nemzetközi kereskedési ponton és 27 ország gázpiacán kereskedik.

Jelentős végfogyasztói ügyfélköre van Horvátországban, Magyarországon, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában. Közép-Európa legnagyobb gáztőzsdéjén, az osztrák VTP-n a MET Csoport az első három kereskedő között van. (MTI)